Bezoekadres: Koninginnelaan 9, 3181 GK Rozenburg
secretariaat@popkoorgiven.nl

Dirigent

Popkoor Given staat sinds augustus 2018 onder leiding van Mathieu Smit.

Mathieu Smit (1971) studeerde muziektheorie en piano aan het Koninklijk Conservatorium. Tijdens zijn opleiding kwam hij in aanraking met de koorwereld. Eerst als pianist, vanaf 1993 ook als dirigent of pianist / dirigent. Mathieu dirigeert momenteel naast Popkoor Given ook Popkoor O Jee en Popkoor Mikado. Daarnaast leidt hij de Havenstad Operette en staat hij aan de leiding van Vocal Group Vocadoca.

Hij is ook nog steeds als pianist actief. Zo is hij pianist / muzikaal leider bij de musicals van IPA in Gouda. Musicals die hij leidde waren onder andere Legally Blonde, Petticoat en Fame.

Mathieu volgde afgelopen jaren verschillende opleidingen en workshops, onder andere vele workshops CVT en de opleiding Dirigent Licht Vocaal bij Thijs Krammer.

Mathieu over Popkoor Given

In 2017 mocht ik een keer invallen voor Johan, de toenmalige dirigent. Ik vond het koor zo leuk en energiek, en proefde meteen een “klik”. Toen de vacature voor dirigent ontstond hoefde ik ook niet lang na te denken en heb ik gereageerd. Ik heb hier geen spijt van gekregen.

Ik ken Popkoor Given als een relatief jong en hecht koor vol lieve en enthousiaste leden. Het repertoire is heel divers. Het aanleren gaat doorgaans snel aangeleerd het koor klinkt altijd super mooi. Ik zit elke vrijdagavond weer te genieten en krijg altijd energie van de repetitie!

Vorige dirigenten

  • Tim Quak (2011-2015)
  • Johan van der Zwet (2016-2018)