Over Popkoor Given

Popkoor Given is opgericht in 2011 en telt ca. 30 leden uit Rozenburg en omgeving. Het koor heeft zich in korte tijd een betekenisvolle plaats verworven naast de andere Rozenburgse koren en muziekverenigingen. Sinds Popkoor Given in 2012 zijn eerste concert gaf in een uitverkocht Muziektheater De Ontmoeting, is Popkoor Given niet meer weg te denken uit het Rozenburgse muziekleven. Het repertoire omvat popsongs van alle tijden. Een enkele keer wordt ook een uitstapje naar de musicalwereld niet geschuwd.

Het koor heeft regelmatig meegewerkt aan bijzondere projecten in samenwerking met andere muziekverenigingen. Zo werkte Popkoor Given mee aan een concert van het Randstedelijk Mannenkoor in theater De Stoep te Spijkenisse. In 2014 werd meegewerkt aan een live uitvoering van de musical Jesus Christ Superstar in de straten van Hellevoetsluis (naar het voorbeeld van The Passion), waar het koor onder andere de openings- en slotscène muzikaal voor zijn rekening nam. Bovendien heeft het popkoor ervaring met het zingen onder orkestbegeleiding door optredens met de lokale harmonievereniging UDI.

Op 12 februari 2017 april gaf Popkoor Given tweemaal een groot concert in Muziektheater De Ontmoeting met het thema ‘We Are One’, waarvan het programma uit nr. 1-hits bestond. Ook werd meegewerkt aan het Haavenconcert in Hellevoetsluis met muziekvereniging Voorne & Putten en werd er met harmonievereniging UDI een kerstconcert gegeven. In 2018 geeft Popkoor Given meerdere kleine optredens en wordt toegewerkt naar een nieuw groot concert in 2019.

Interesse?

Houd je van zingen en ben je tussen de 17 jaar en 55 jaar? Neem contact op met het secretariaat en wij zullen je uitnodigen bij een geschikt instroommoment om kennis te maken met Popkoor Given.

Het bestuur

  • Erica Kroos, voorzitter
  • vacant, secretaris (secretariaat@popkoorgiven.nl)
  • Joke Teuben, penningmeester
  • Noëlle Gout, algemeen bestuurslid
  • Marga Sikkens, algemeen bestuurslid

Bond

Stichting BalkPopkoor Given is aangesloten bij Stichting BALK.

Maar liefst twee keer op een dag trad Popkoor Given op in het Muziektheater, zaterdag jl.,voor een uitverkocht huis. Zoiets is bij mijn weten nog niet eerder op Rozenburg voorgekomen. Dit koor, dat heel veel aandacht heeft voor de zang, munt uit met een wervelende show, die van het begin tot het einde een feest is.

Rozenburgse Courant "De Schakel", 25 september 2012